Amersfoort Lieve Vrouwetoren

Na een fietstochtje van hooguit tien minuten staat u vanuit Bloeidaal in hartje Amersfoort. Wie van geschiedenis en gezelligheid houdt, voelt zich hier als een vis in het water. De stad kreeg in het jaar 1259 stadsrechten en heeft een prachtig bewaard historisch centrum met maar liefst 650 monumenten, gezellige pleinen met leuke terrasjes en verrassende shopstraatjes.

De middeleeuwse straten, grachten, bruggen en stadspoorten geven de stad een uitzonderlijke sfeer. Het kloppende hart van Amersfoort herbergt een schat aan bezienswaardigheden waarvan De Koppelpoort, de Onze Lieve Vrouwetoren en de Muurhuizen herinneren aan de Middeleeuwse oorsprong van de stad.

Historisch stadshart

Natuurlijk heeft ook hier de tijd niet stil gestaan en biedt de stad moderne architectuur, unieke musea, leuke winkeltjes, gezellige terrassen en worden er vele festivals georganiseerd. Het historische stadshart, het water, de talrijke evenementen en drie van de mooiste natuurgebieden bieden voor elk wat wils. En dat alles maakt Amersfoort een van de meest veelzijdige steden van Nederland.

Binnenstad Amersfoort

In de prachtige historische setting van de middeleeuwse stad vind je winkels, restaurants en cafés, bioscopen, sportscholen en allerlei leuke activiteiten. Er is ieder weekend wel iets te beleven in Amersfoort. Voor alle uitjes en activiteiten kijk je in de Uitagenda op www.tijdvooramersfoort.nl.

Voorzieningen in de buurt:

Wanneer u besluit in Bloeidaal een huis te bouwen heeft u voorzieningen als scholen, winkels en sportverenigingen in de buurt. U kunt daarvoor bijvoorbeeld in Amersfoort of in het nabijgelegen Hoevelaken terecht.