Foto duikschool Querido
Duikschool Querido

 

In hun achtertuin hebben ze een groot zwembad waar ze duiklessen geven. En in hun ‘voortuin’ ligt natuurgebied Bloeidaal. Een mooiere plek om wonen en werken te combineren kunnen Bram Querido en Nicole Querido-Couprie zich niet wensen. Hier, aan de Hogeweg in Amersfoort, tussen bedrijvenpark De Wieken en het groenrijke Bloeidaal, is er ruimte in overvloed, loop je zó de natuur in en ben je in een mum van tijd in het stadscentrum.

Een duikschool? hier?

Een duikschool? Hier? Even knipperen we met onze ogen, want het lijkt een normale vrijstaande woning. Maar het staat er toch echt, op een bordje bij de voortuin van Hogeweg 234. ‘Qdiving, a personal way of diving’. Wanneer we de achtertuin inlopen, blijkt onze verbazing niet terecht. Een groot zwembad dat liefst twee meter diep is, een mooi leslokaal in een verbouwde koeienstal en ruimte, veel ruimte.

Welkom in het paradijs van Bram en Nicole en hun zoon Asjer, die de duikschool samen met zijn vader en Frank Heuberger runt. ,,We zitten hier geweldig,” zegt Bram. ,,Dankzij de ruimte kunnen we een duikschool aan huis hebben. Een groot voordeel, want dat maakt ons flexibeler dan andere duikscholen, die vaak gebonden zijn aan openingstijden van zwembaden. Ook fijn: je hebt hier nergens last van, kunt lekker je gang gaan. Daarnaast kunnen we de lessen aanbieden in een persoonlijke setting. Dat ervaren onze cursisten als prettig. En Bloeidaal als voortuin… Wat wil je nog meer?”

Cadeautje

Nicole: ,,We steken de Hogeweg over en bingo, we zijn in een prachtig natuurgebied. We wandelen er geregeld een uurtje doorheen. Je komt er heerlijk tot rust. We zien Bloeidaal echt als een cadeautje dat de komst van bedrijvenpark De Wieken achter ons compenseert. Eerst zaten we hier tussen de koeien, nu tussen de bedrijven. Maar de aanwezigheid van Bloeidaal vergoedt veel. De natuur is altijd dichtbij. En de binnenstad trouwens ook, je zit hier niet in the middle of nowhere. Dat maakt het hier heerlijk wonen én werken. Met die gedachte zijn we hier in 1994 ook komen wonen. Deze plek is te gek.”

In 2007 vatten Bram, zijn zoon Asjer en vriend Frank Heuberger het plan op om een duikschool te beginnen. Ze delen allemaal de passie voor de duiksport en brengen dat graag over op andere belangstellenden. Inmiddels verwelkomen ze jaarlijks vele cursisten, of dat nu beginners zijn die nog nooit gedoken hebben of gevorderden die ook duikinstructeur willen worden. Ook kinderen kunnen terecht bij Qdiving.

Rustgevend

De belangstelling voor hun duikcursussen neemt de laatste jaren steeds meer toe. Zoals de gehele duiksport aan populariteit wint, weet Bram. ,,Op populaire vakantiebestemmingen heb je steeds vaker de mogelijkheid te duiken. Ook worden er in zwembaden duiklessen aangeboden. Eenmaal terug in Nederland, willen mensen er graag mee doorgaan. Dat kan bij ons.”

,,Duiken is niet alleen leuk, het is ook rustgevend,” vertelt Nicole. ,,Het is net als yoga. Het dwingt je om rustig adem te halen. In ons zwembad zit ik soms heerlijk onder water te chillen.”

www.qdiving.nl

Kersenkweker Jan Kok
Kersenkweker Jan Kok
Boswachter Martijn Bergen
Boswachter Martijn Bergen
Imageconsultant Alice 't Hof
Imageconsultant Alice ’t Hof
Hoevelaker Cees van Altena
Hoevelaker Cees van Altena