Bloeidaal-002_web
Vincent en Charlotte: “Just like home.”

 

Vincent van de Beek (30) en Charlotte Bendall (31) koesteren de wens om ruim en landelijk te wonen. Net zoals in hun jeugd; Vincent groeide zo op in Amersfoort, Charlotte in Christchurch, Nieuw-Zeeland. Maar waar vind je zo’n vrije woonlocatie? In Bloeidaal! Het jonge stel was op slag verliefd op het gebied en heeft inmiddels een kavel gekocht. Nog even en ze ervaren weer het weidse wonen van toen.

,,Bloeidaal doet me denken aan home,” zegt Charlotte in een mengvorm van Nederlands en Engels. Ze woont hier nog niet zo heel lang en werkt er hard aan om de taal onder de knie te krijgen, voegt ze er bijna verontschuldigend aan toe. ,,In Nieuw-Zeeland hadden we veel ruimte en groen om ons heen. Mijn beeld van Nederland was: smalle straatjes, rijtjeshuizen. Die zijn hier inderdaad genoeg, maar Bloeidaal is anders. Daar heb je ruimte, een prachtig natuurgebied als achtertuin en kun je vrijstaand wonen. Peacefull, quiet and easy going.”

Mooie verrassing

Charlotte en Vincent leerden elkaar kennen bij de Amersfoortse rugbyclub Eemland. Niet geheel toevallig, want rugby is een grote sport in Nieuw-Zeeland. Vincent was actief bij Eemland, maar noemt zichzelf inmiddels een ‘gepensioneerde rugbyer’. Hij werkt als field engineer bij Gericke in Hoevelaken, een internationaal opererende specialist in geavanceerde stortgoedtechnologie. Zij werkt bij hetzelfde bedrijf als marketingmanager.

De twee wonen sinds een jaar samen in een appartement in Liendert, waar Vincent zich al langer gevestigd heeft. Ondertussen was hun zoektocht naar een droomhuis in volle gang. Toen de ouders van Vincent het stel tipten over Bloeidaal, ging het ineens snel. Vincent: ,,Wij kenden Bloeidaal allebei al wel, maar dan alleen als een gebied waar je goed kunt recreëren en sporten. We komen er graag om te hardlopen en te fietsen. Het was voor ons een mooie verrassing dat er ook kavels te koop stonden.”

Rondscharrelende kippen

Vooral omdat al snel bleek dat ze in Bloeidaal hun woonwens kunnen verwezenlijken: vrij, ruim en landelijk wonen. Vincent: ,,We zijn van vroeger uit allebei ruimte gewend en vinden dat nu weer terug in Bloeidaal.” Charlotte: ,,Wat heel fijn is: we gaan landelijk wonen, maar de binnenstad van Amersfoort is dichtbij. We love the nature, but we also like to socialise in town.

Uiteindelijk is hun keuze gevallen op een kavel in het gebiedje ‘de Belschuur’. Ze hadden niet gedacht ooit hun eigen huis te bouwen, maar vinden het een leuke, spannende en leerzame uitdaging. Ze zien het al helemaal voor zich: een vrijstaande woning met daaromheen een ruime tuin, een strook waar ze hun eigen groentes verbouwen en rondscharrelende kippen. ,,Het betere landelijke, rustieke leven.”

Prachtige ‘achtertuin’

En dan is er ook nog dat mooie achterland: de natuur van Bloeidaal. Vincent: ,,We hebben een tijdje geleden deelgenomen aan een wandeling door Bloeidaal. Boswachter Martijn Bergen vertelde van alles over de diertjes en plantjes die er aanwezig zijn. Normaal lopen we hard door het gebied en gaat het allemaal vrij snel aan ons voorbij. Nu stonden we er meer bij stil en keken we met een andere blik. Dan valt het nog meer op hoe mooi Bloeidaal is. Geweldig dat dat straks onze achtertuin is.” Charlotte knikt instemmend. ,,It all comes together.”