Schitterende beekdalen met slingerende beken. Glooiende landschappen en prachtige natuur. In Bloeidaal zijn veel oude, streekeigen boerderijen te vinden.

Ook de grote oppervlakten bos, houtwallen en houtsingels zijn kenmerkend. Door deze fraaie natuur is het gebied rijk aan allerlei dieren. Weidevogels, roofvogels, libellen- en vlindersoorten, kikkers, maar bijvoorbeeld ook salamander- en slangensoorten. Een prachtige omgeving die veel inwoners en toeristen in elk jaargetijde weer verrast. Absoluut een genot voor wandelaars, fietsers en ruiters.

Hogeweg

De Hogeweg, waar de kavels aan grenzen, heeft nu al karaktertrekken van een historische laan. De bomen langs de Hogeweg ondersteunen het historische ‘lint’. Deze uitstraling wil de gemeente graag versterken, waar mogelijk door bomen bij te planten.

Bekijk meer foto’s op Bloeidaal in beeld.

Het autoverkeer van de Hogeweg wordt rustiger. Vanaf september 2015 rijdt het doorgaand verkeer via de Energieweg. Nu de Energieweg in gebruik is genomen, rijdt er al minder verkeer over de Hogeweg tussen De Schakelaar en de Amersfoortsestraat. De gemeente wil er voor zorgen dat het op dit deel van de Hogeweg nog rustiger wordt. Hiervoor is in het verleden bepaald dat er een wegafsluiting komt in de Hogeweg, ‘de knip’. Waar deze knip  precies komt, is nog niet duidelijk. Het idee van de gemeente is dat deze knip halverwege de Hogeweg komt, tussen de Koedijkerweg en De Schakelaar. Vanaf de Belschuur rijdt u in de richting van Amersfoort om de stad of bijvoorbeeld de snelwegen te bereiken. Vanaf de Tabaksschuur bereikt u Amersfoort gemakkelijk via onder andere de Energieweg. De bussen en hulpdiensten kunnen blijven rijden zoals nu. Op de huidige rijbaan kunnen fietsstroken worden gemaakt.

Het achterliggende bedrijventerrein De Wieken Vinkenhoef is vol van dynamiek. De komende jaren ontwikkelt het gebied zich gestaag en zullen meer bedrijven zich hier vestigen. Economie, wonen en natuur sluiten prachtig op elkaar aan.

Bloeidaal ligt weliswaar aan de rand van Amersfoort, maar zowel de binnenstad als Hoevelaken zijn snel bereikbaar. Dus voor de dagelijkse boodschappen, scholen, sportverenigingen of gezellig uitgaan hoef je niet ver te reizen.

 

Kaart Bloeidaal