Bussluis in Hogeweg De Wieken

Sinds de Energieweg in gebruik is genomen, rijdt er minder verkeer over de Hogeweg en de Amersfoortsestraat, tussen De Schakelaar en de Oude Lageweg. Bewoners en gemeente willen ervoor zorgen dat het op dit deel van de Hogeweg/Amersfoortsestraat nog rustiger wordt, waardoor de bewoners prettig wonen. Daarom komt hier een bussluis, die in de volksmond bekend staat als ‘de knip’.

Openbaar vervoer, voetgangers, (brom)fietsers en hulpdiensten kunnen ‘de knip’ vrij passeren. Doorgaand verkeer moet rijden via de Energieweg. De Belschuur is bereikbaar vanaf de Hogeweg aan de centrumzijde, de Tabaksschuur vanaf de andere zijde, aan de kant van Hoevelaken.

In de week van 19 september start het werk, dat duurt tot ongeveer half november. De aannemer sluit de Hogeweg en de Amersfoortsestraat (tussen De Schakelaar en de Oude Lageweg) dan af voor het doorgaand rijverkeer, met uitzondering van de bussen. Bewoners en bedrijven aan de Hogeweg blijven bereikbaar, maar moeten rekening houden met hinder van het werkverkeer. Het kan zijn dat in- en uitritten tijdelijk geblokkeerd zijn. Dit is vaak van korte duur.

Aanpassingen Hogeweg

De breedte van de weg zelf blijft ongewijzigd. De bussluis komt tussen De Tabaksschuur en de Belschuur en bestaat uit een plaatselijke wegversmalling met een in het wegdek verzinkbare paal (‘bollard’). De Hogeweg krijgt enkele verkeersplateaus en aan weerszijden komen rode fietsstroken. De oude, vrij liggende fietspaden worden voetpaden. Ook komt er nieuwe verlichting.

—————————————

Tips voor het zoeken naar geschikte bouwgrond

Wat is er nu mooier dan uw eigen woonwensen vorm te kunnen geven? Wanneer u zelf een huis bouwt, heeft u vanaf het uitzoeken van de bouwgrond, tot aan de oplevering zelf de regie in handen. Dit hele proces begint natuurlijk met het uitzoeken van de bouwgrond. In deze blog leest u een aantal tips en waar u rekening mee moet houden bij het zoeken naar geschikte bouwgrond voor uw kavel.

—————————————

Wilgen in de watergang

Kaartje werkzaamheden

De komende periode vindt een aantal werkzaamheden plaats in het kavelgebied. Zo maken we het voor de toekomstige bewoners nog aantrekkelijker om hier te wonen. Voor een goede afvoer in de watergang aan De Tabaksschuur en het Bloeidaalpad en voor een mooi uitzicht op het naastgelegen natuurgebied worden de wilgen verwijderd die binnen 1 meter aan de rand van de watergang staan. Deze wilgen zijn spontaan opgekomen. Door ze te verwijderen ontstaat er weer voldoende diepte in de watergang. De elzen aan de zijkant van de watergang blijven staan.

Groen scherm

Bij de kavels Bk tot en met Bn wordt een geluidsscherm geplaatst. Dit wordt een scherm van drie meter hoog, voorzien van kokosbekleding. Hier tegenaan worden hedera’s geplant, zodat het scherm een mooie groene afscheiding vormt.

Bloemenzee in Bloeidaal

Op een aantal locaties is een bloemenmengsel ingezaaid dat in het voorjaar en in de zomer zal gaan bloeien.

Bloemenzee